Joan Guasp

M’encanta llegir teatre. Per mi, el teatre llegit gaudeix del mateix plaer de la narrativa llegida o més. El teatre es pot llegir com si fos poesia dialogada. És cert que les obres de teatre s’haurien de veure representades per valorar-les per complet, però la seva lectura és una de les experiències intel·lectuals més intenses. Ho dic arran de la campanya del col·lectiu Pere Quart a favor de l’estudi de la literatura a Secundària. El teatre és literatura. Tots sabem que el cim de la literatura és Shakespeare, i la producció majoritària seva és la d’autor teatral i dramaturg. Sense deixar en cap moment de ser un poeta universal. (enllaç a les obres de teatre de Joan Guasp) >>

Ha escrit novel·les, llibres de relats breus i literatura infantil i juvenil. El seu darrer llibre és 'El filòsof i el contrabandista', sobre l'amistat entre dos personatges reals, Miquel Rosselló Quetglas i Miquel Ramis i Alonso.

 

(enllaç a les obres de Joan Guasp) >>

Joan Guasp ha conreat el microrelat i l'aforisme. A més, és el creador del Museu de l'Aforisme, situat a la població mallorquina de Consell.

 

(enllaç a les obres de Joan Guasp) >>

Guasp ha escrit: "abans jo em refiava de mi mateix, però ja fa molts anys que no me’n refio. Algú em digué, a principis dels anys setanta, quan jo començava a prendre’m seriosament la meva carrera d’autor teatral i de novel·lista, que en Blai Bonet, a més de ser el millor escriptor mallorquí del moment, era un home tibat i altiu, un personatge aïllat de tothom a causa de les seves malalties i del seu natural peculiar. Quin mal que em feren aquelles paraules! A causa d’elles mai no vaig conèixer en persona el més gran poeta contemporani de les lletres catalanes!".

 

(enllaç a les obres de Joan Guasp) >>

Contacte: Joan Guasp Vidal

joingoisp@hotmail.com