Microrelats

AFORISMES (Fogueró de Guaspires)

Palma: Lleonard Muntaner, 2000.

Una incursió a l’estil aforístic, originari dels textos religiosos d’Àsia. De fet, la lectura pausada de tots i cada un d’aquests aforismes, a cada un d’aquests proverbis, ens mostrarà com tots ells sorgeixen de mà tant de l’observació de molts textos com de la realitat.

El plaer de tot això i altres plaers minúsculs.

Pollença: El Gall, 2001.

QUINZE QUERNS

Pollença: El Gall, 2003.

Quinze querns i un afegitó, quinze per quatre (un quern és un grup de quatre) són seixanta, com els anys que compleix Joan Guasp aquest 2003, i un afegitó, qualque cosa més, perquè, ja se sap, sempre hi ha per afegir.

L'HEROI IRÒNIC

El Gall, 2005.

HUMOR MEU I DÉU MEU

Palma, Lleonard Muntaner, 2006.

 

BARÇAFORISMES

A contravent. 2010.

Joan Guasp és el creador dels barçaforismes. Ha fundat a Consell, la població de Mallorca on viu, el Museu de l'Aforisme, l'únic que hi ha al món dedicat a aquest gènere, que convida a la reflexió amb poques paraules i molta ironia. Aquest llibre, que aborda el fenomen del FC Barcelona d’una manera tan original i inèdita, inclou aforismes com: «El Barça és inconstitucional. És inconstitucional que l’equip dels catalans guanyi sis competicions en una sola temporada» o «Als qui han imposat la seva autoritat amb les armes hi ha gols que els fan més mal que una bala»

Contacte: Joan Guasp Vidal

joingoisp@hotmail.com